Avondeten

Gevulde Paprika met Brie

JUMMMYYYYYYYYYYY

 

Sinds een paar maanden heb ik samen met een vriendin een keer in de twee weken een EETDATE.

 

Om en om gaan we iets lekkers (en gezond) voor elkaar maken. 

 

Ik maakte mijn heerlijke gevulde paprika.

En wil mijn recept graag met jullie delen!

 

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 paprika´s (trio pak)
  • halve courgette
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 150gram rundergehakt
  • knoflook teentje
  • stukje brie, of ander kaas naar keuze zoals mozzarella of geraspte kaas.
  • kruiden naar keuze

Bereidingswijze

 

Snij 2 paprika´s van de 3 door de helft en maak ze in de binnenkant schoon.

Ik koos voor groen en rood.

 

Verwarm je oven voor op 200graden.

Zet alvast je gehalveerde paprika´s in de oven als deze aan het voorverwarmen is.

 

Snij de ui, knoflook, gele paprika, tomaat en courgette in stukjes. (zo klein mogelijk)

Bak de ui, knoflook en gehakt op. Rul je gehakt. 

 

Gebruik kruiden zoals Kurkuma, Paprika poeder, TexMex kruiden (Lidl te koop), peper en oregano.

 

Voeg hierna de courgette, tomaat en paprika eraan toe.

Haal de paprika´s uit de oven, schep het mengsel in de paprika´s en maak af met plakjes brie of andere kaas naar keuze zoals mozzarella of geraspte kaas. (feta kaas is ook erg lekker)

 

En na 15minuten, AAN TAFEL!!

Commentaren: 0

Wortel Pompoensoep

Heerlijk als de pompoenen weer in de schappen liggen,

die grote oranje knoeperds of die lange flespompoenen.

 

 

Ook trek in een grote kom warme heerlijke soep.

Zo maak je mijn wortel pompoensoep:

 

Ingrediënten:

– 500 gram wortelen 
– 650 gram pompoen (is ongeveer 3/4 flespompoen)
– 2 grote uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 bouillon blokjes
– 1 el tijm, 1tl peper
– heet water
– (kokos)olie om in te bakken

 

Hoe maak je het?

  1. Maak de pompoen en wortels schoon en snijd ze in stukken. Hoe kleiner je de stukjes snijdt hoe sneller ze gaar zijn!
  2. Snij de ui en knoflook.
  3. Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit daarin de knoflook en uien.
  4. Voeg vervolgens de stukjes pompoen en wortel toe en roer even door.
  5. Vul de pan met heet water zodat de groenten net onder water staan (zo blijft de soep lekker dik) en voeg de bouillon blokjes toe.
  6. Laat de soep zachtjes doorkoken totdat de pompoen en wortel zacht zijn geworden. Dit duurt ongeveer 15minuten. Nu kan je de soep gaan pureren. Doe dit met een staafmixer of blender.
  7. Voeg de tijm toe en wat zout en peper (of evt. andere kruiden) naar smaak. De soep kan je gemakkelijk in porties invriezen.

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan gewoon wat water toe!

Commentaren: 0

Broccoli Courgette Soep

Dit is een heerlijk kommetje soep voor:

- Een druilerige regenachtige dag

- Een snotneusachtige dag

- Een ik heb nog een broccoli/courgette over in de koelkast dag

- Een Avondmaaltijd binnen 20minuten klaar dag

 

 

Ingrediënten:

- 1 Broccoli

- 1 Courgette

- 1 Ui

- 3 knoflook tenen

- 2 groenten bouillon blokjes (750ml water)

- Peper, zout, kruiden naar smaak.

- Olijfolie

*optioneel rookvlees/lente ui

*optioneel geraspte kaas/feta kaas

 

Benodigdheden:

Staafmixer - Pan - Koekenpan - Snijplank

 

Snij de ui en knoflook, verwarm de (soep)pan op het vuur met scheutje olijfolie.

Bak de ui en knoflook in de pan.

Snij hierna de broccoli in roosjes, steel van broccoli kan je ook in stukjes snijden.

Snij de courgette in stukjes.

 

Los de 2 bouillonblokjes op in warm water ongeveer 750ml

(wil je een dunnere soep doe dan meer water bij de bouillonblokjes)

 

Voeg de groente toe aan de soeppan en hierna de bouillon.

Laat dit 15 tot 20minuten op staan.

Hierna mix met je staafmixer tot een heerlijke soep.

 

Als topping kan je lekker een lente uitje snijden,

rookvlees opbakken of geraspte kaas/feta kaas erover heen kruimelen.

 

Commentaren: 0

Courgette bootjes

 

Heerlijke courgette uit de oven.

Je kan ze vullen met wat je wil, zoals: gehakt, tonijn, zalm, kipfilet, geitenkaas, mozzarella, fetakaas.

 

Bij deze het recept met Tonijn.

* Je kan de tonijn ook vervangen door een ander (vlees/vis)product.

 

 

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • blikje tomaten puree
  • blikje tonijn
  • Knoflook teen
  • 1 ui
  • paprika poeder, peper en zout.
  • eventueel rijst ernaast

 

 

Verwarm de oven voor op 200° C. Kook ondertussen de rijst met weinig zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes en hol uit met een lepel. Snijd het binnenste deel in blokjes.

 

Bestrooi de courgette met wat water/olie, peper en zout. Zet de Courgette in een ovenschaal alvast in de oven.

 

 

Snipper de ui, snij een knoflookteen en snijd de paprika in blokjes. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Verhit de olie van de tonijn in een pan en bak de ui, knoflook, tomatenpuree, blokjes courgette en paprika.

Voeg de tonijn toe en breng op smaak met de paprikapoeder, peper en zout.

 

 

Haal de courgettes als je mengsel klaar is weer even uit de oven, vul met het mengsel en verwarm 15 min. in de oven. Serveer de courgettes met de rijst.

 

Commentaren: 0

Makkelijke Maaltijd: Ovenschotel

Heerlijke - Makkelijke - Vullende ovenschotel

"Mijn favoriete avondeten zoals je op de foto zie eet ik deze maaltijd regelmatig".

 

Ingrediënten 2 personen:

- 1 grote, of 2 kleine, zoete aardappel

- 1 zoete punt paprika

- 1 grote rode ui

- 1 courgette

- knoflook teen

- 1 el Olijfolie

- Oregano, peper, zout, paprika poeder, Kurkuma

voor de vlees liefhebbers: 300gram kippendijvlees

voor de vegan: blik kikkererwten (goed afgespoeld)

 

Verwarm je oven op 200graden.

Spoel de zoete aardappel goed af, snij deze in langwerpige frietvormen.

Snij de paprika, courgette, rode ui, knoflook teen in reepjes.

Snij de kippendijen in blokjes of spoel de kikkererwten goed af.

 

Hussel de groente, vlees/kikkererwten met olijfolie en de kruiden in een ovenschaal.

Zet de ovenschaal voor 45 a 55minuten in de oven.

Hussel twee maal de groente even door bij 20 en 35minuten.

 

Prik met een vork in de zoete aardappel, als deze goed gaar is kan je aan tafel!

Commentaren: 0

Springrolls

Het is zomer. Je hebt niet veel trek! Wat ga je eten?

Springrolls is de oplossing.

 

Frisse maaltijd voor een warme zomerse avond.

Gezellig samen met vrienden/vriendinnen de groente snijden,

De springrolls vullen en erna natuurlijk opeten.

 

Benodigdheden 4personen:

  • Pak rijstvellen (Rice paper o.a. te koop bij TOKO en Jumbo/AHXL), ongeveer 4 vellen per persoon
  • Mango
  • niet vegetarisch? Gerookte kip of Gamba's (k&k bij de tapasbakjes versafdeling) is erg lekker erin
  • 3x Paprika rood geel groen
  • Spitskool
  • Pakje taugé
  • Komkommer
  • Soja saus of pindakaas dunnen met sojasaus
  • Chilisaus is ook erg lekker
  • warm water en een bord

Snij de Paprika, Mango, Spitskool, komkommer en gerookte kip in langwerpige reepjes.

Wel, 1 rijstenvel per keer, binnen 10seconden in een bord met lauwwarm water.

Niet te lang anders word deze te plakkerig.

 

Vul de rijstenvel met groenten naar keuze en bovenop de gamba's of gerookte kip.

Niet te vol want dan kan je de rijstenvel niet meer oprollen/dichtvouwen.

 

Rol/vouw de rijstenvel op, je kan ze heel laten of door de helft snijden.

Serveer op een leuk zomers bord.

Doe de sojasaus/chilisaus/pindasaus in een kommetje voor te dippen.

 

Heerlijk fris zomers recept.

Commentaren: 0

Mexcicaanse lasagna

 

Not so healthy - But so delicious.

Mexcicaanse lasagna van Pascale Aaij

 

Ingrediënten 4 personen:

- 1 zak tortilla chips naturel

- 1 potje TexMex saus Mild

- 1 zakje TexMex kruiden

- 400gram runder gehakt/vega gehakt

- 400gram gesneden wok groente

- 1 blikje mais

- 100gr. geraspte kaas

- knoflook teen

- olijfolie

- peper, zout, paprika poeder, kurkuma

 

Verwarm olijfolie in je wokpan en verwarm je oven op 180graden.

Rul de gehakt gaar in een wokpan, voeg het zakje TexMex kruiden erbij.

Voeg de wokgroente erbij, mais, knoflookteen en kruiden.

 

Smeer een hoge ovenschaal in met olijfolie.

Meng je gehakt groente mengsel door tweeen.

 

Schep de helft van het gehakt groente mengsel in je ovenschaal.

Schep hierna 4el TexMex saus erboven op en smeer dit uit.

Beleg hierna de tortilla chips over de gehaktgroente mengsel zoals lasagna bladen.

Schep hierna de andere helft van het gehakt groente mengsel in je ovenschaal.

En maak af met de tortilla chips en hierna de geraspte kaas.

 

Zet de ovenschaal voor nog 10minuten in de oven,

om het kaas te laten smelten. Eetsmakelijk!

Commentaren: 0

Zoete aardappel friet

Heb jij soms zulke cravings naar een lekker frietje met Mayonaise? 
Probeer dan is een keer deze zoete aardappelfrietjes uit de oven en je wilt niet anders.
Zoete aardappelfrietjes uit de oven:
 Ingrediënten voor 2 personen
- 1 a 2 zoete aardappel (ligt aan de grote van zoete aardappel en van de maag)
- peper, zout, kurkuma, paprika poeder, komijnzaad.
(Deze kruiden heb ik in huis en vind ik lekker). *optioneel olie (gebruik ik niet) bakpapier of bakplaat.
 

Verwarm je oven voor op 200 tot 220graden.

Snij de zoete aardappel als frieten (langwerpig),
meng in een kom de zoete aardappel met alle kruiden, ongeveer van elke kruid 1tl.
Schep je zoete aardappel goed om zodat alle frietjes goed gekruid zijn.

Rol een stuk bakpapier uit, beleg de zoete aardappel frietjes over het bakpapier/bakplaat en zet voor 35 a 40minuten in de oven.
Check wel even na 30minuten hoe ze eruit zien, verschilt per oven.

Je kan er ook blokjes van snijden en mengen met een ander lekkere groente zoals pompoen.

 

Commentaren: 0

Zalm Teriyaki

Ingrediënten: Voor 2 personen
- 2 verse zalmfilet
- 400gram wortelen (broccoli/spruitjes kan ook).

Voor de Teriyaki saus:
- 4el soyasaus
- 1el bruine suiker
- 1el honing
- 1el sesamzaad
- 1 knoflookteen fijn gesneden.
Meng dit door elkaar en leg de 2 verse zalmfilet in je saus.

 
Verwarm de oven voor op 180graden.
Snij de wortelen in stukjes van ongeveer 3cm, kook deze eerst 15minuten (houd je niet van wortelen, broccoli, spruitjes, prei etc. kan ook)
Spuit olie op de bakplaat en beleg met wortelen en peper en zout. 
Hierna leg je de zalmfilet op de wortelen en giet de teriyakisaus over de zalm en wortelen.
Doe de bakplaat voor 12minuten in de oven, haal de zalm van de wortelen en schep de wortelen nog 1x om door de teriyakisaus en schep alles op je bord.
Eetsmakelijk!

 

Commentaren: 0