Tussendoortjes

Speculaas brokken van Amandelmeel - De Notenlaer

Heerlijk die geur van eigen gemaakte speculaas uit je oven. 

Alhoewel speculaas het hele jaar door verkrijgbaar is.

Zijn de donkere maanden met de 'RRRrrr' erin de speculaasbrokken niet weg te slaan. 

En, speculaas brokken kan je ook gewoon makkelijk zelf maken.

Zelf nog iets gezonder met amandel- en havermeel.

 

Deze ingrediënten heb je nodig:

- 150gram havermeel

- 75gram amandelmeel van de Notenlaer.nl

- 75gram bruine basterd suiker

- 3el speculaas kruiden

- 2tl bakpoeder

- 50gram kokosolie

- 1 ei + 1 eidooier

- klein beetje melk

- amandelen van de Notenlaer.nl

- snufje zout

- bakpapier

- deegroller

 

Doe het havermeel en de amandelmeel in een kom, voeg de basterdsuiker, bakpoeder, speculaaskruiden en snufje zout toe. Voeg een ei en de harde niet gesmolten kokosolie toe en kneed er een soepel deeg van. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. 

 

Dat betekent dat je even een half uurtje tijd heb voor jezelf. 

 

Verwarm na een half uur de oven voor op 180graden. 

 

Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot maximaal 7 a 8mm dikte. 

Dit hoeft niet perse heel netjes, 

Want speculaas in de winkel is niet altijd netjes en heeft soms gekke vormen. 

 

Klop de eidooier met een scheutje melk los en bestrijk de bovenkant van de speculaas hiermee.

Garneer de speculaas met de amandelen.

 

Bak de speculaasbrokken ongeveer in 25 a 30minuten goudbruin. 

Laat het speculaas volledig afkoelen (en ja dat is heel lastig)

En breek het als het goed is afgekoeld in stukjes.

 

Je kunt de speculaasbrokken ongeveer 5 dagen bewaren in een koekrommel. 

Eet smakelijk!

Commentaren: 0

Bananenbrood

Bananenbrood, wie is er niet groot mee geworden?

Of is dat Pindakaas?

 

Dan smeer je toch een lekkere klodder pindakaas op je plak bananenbrood.

 

Ik deel graag met jullie mijn basisrecept van mijn Bananenbrood.

Ingrediënten:

- 3 bananen (rijp, dit met zwarte stipjes erop)

- 3 eieren hiervan 2 hele en 1 eiwit.

- 150gram meel (havermout malen als meel, boekweitmeel of speltmeel)

- 16gr. bakpoeder

- Kruiden naar keuze zoals Kaneel

- 1el Zoetstof, Steviala

 

Alle ingrediënten bij elkaar? Bakken maar.

 

1. Prak de 3 bananen of mix deze in de blender tot een smeuïge massa.

2. Klop de eieren los en voeg dit bij het bananenmengsel.

3. Roer het meel, bakpoeder, zoetstof en kruiden aan het mengsel toe.

 

Dit is het basisrecept, maar voeg er aan toe wat je lekker vind zoals:

- Walnoten, of andere noten

- Cacao

- stukjes pure chocolade

- geraspte wortel

- dadels

- rozijnen

- zaden/pitten

- rood fruit

- kokosrasp

- eiwitpoeder.

 

Verwarm de oven op 175graden en zet je bananenbrood voor 45minuten in je ingevette cakeblik.

Laat je bananenbrood hierna afkoelen op het aanrecht.

 

Lekker met een klodder pindakaas, appelstroop of gewoon zo uit het vuistje.

Commentaren: 0

Kwarktaart met Cannellini bonen bodem

Straciatella kwarktaart met Cannellini bonen bodem.

 

Bodem:

  • 250 gr cannellini bonen
  • 30 gr. eiwitpoeder (ik had hazelnoot)
  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel bakpoeder

 

Bovenkant:

  • 700 gr magere kwark
  • cocao nibs
  • zoetmiddel naar keuze (steviala of eiwitpoeder Vanille)
  • 6 blaadjes gelatine (half pakje van dr. Oetker)

 

Nodig:

Mini taartvorm 15cm ongeveer

Bakpapier

Mixer

Steelpan

 

Spoel de bonen goed af.

Mix de bonen, eiwitpoeder, eiwitten en bakpoeder in de mixer tot een mooi beslag.

Voeg eventueel wat water toe als het te droog blijft.

 

Verwarm de oven op 200graden.

Schep het mengsel voor de bodem in je springvorm met hieronder bakpapier.

Zet de bodem voor 15 a 20minuten in de oven.

Hierna aflaten koelen in de koelkast/vriezer.

 

Week de gelatine in koud water volgens gebruiksaanwijzing,

Verwarm 3el kwark in een pannetje op het vuur en voeg langzaam roerend de gelatine eraan toe.

Schep de rest van het kwark erbij.

 

Voeg zoetmiddel of eiwitpoeder toe aan de kwark.

Hierna de cacaonibs en roer het goed om,

Schep het kwarkmengsel boven de bonenbodem en zet voor 3 a 4uur in de koelkast.

Commentaren: 0

brownie recepten met verstopte groente

Bananen Brownie

 

Benodigdheden:

- 2 bananen

- 2 eieren

- 125gr haver(spelt)meel

- 150ml Amandelmelk

- 1tl bakpoeder

- 1tl kokosbloessumsuiker

- 20gr cacao

*voor wat extra verstopte groente 100gr courgette of wortelrasp. Topping naar keuze; walnoten.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bananen, eieren, meel, melk, bakpoeder, suiker, bakpoeder en cacao door elkaar.

 

Schep het mengsel in een ingevette siliconencake vorm en maak af met bijvoorbeeld walnoten. 40/45minuten in de oven. Laten rusten en smeer er een laagje nutella of wheytella op!

 

Black Beans Brownie

 

Benodigdheden:

- 1 blik zwarte bonen 400gr. uitgelekt ongeveer 250gr.

- Eieren, hiervan 1 heel ei, 1 eiwit

- 40gr. protein poeder (ik had smaak nutella hazelnoot)

- 30gr. cacaopoeder

- 5tl bakpoeder

- 30gr. rozijnen

- 1el honing

- 15gr. walnoten

Pamspray of olie om je siliconen bakvorm in te vetten.

 

Verwarm je oven voor op 175graden. Giet de zwarte bonen af, spoel hierna de bonen af en doe de bonen in je mixer. Wel de rozijnen voor 10minuten in een laagje warm water. Voeg bij de bonen een 1 heel ei en 1eiwit, proteinpoeder, cacaopoeder, bakpoeder, honing en de rozijnen met het rozijnvocht voor 5minuten in de mixer. Meng hierna de gebroken walnoten erdoorheen.

 

Vet je siliconenvorm in met pamspray/olie en schep het mengsel in je siliconenvorm. Zet het voor 30minuten in de oven en laat hem hierna op het aanrecht afkoelen.

 

Canneli Bonen Brownie

Benodigdheden:

- 150gr. Cannelibonen

- 100gr. eiwit

- 20gr. protein poeder Chocolade

- 20gr. cacao poeder

- 20gr. kokos/speltmeel

- 100ml. ongezoete amandelmelk

- 5gr. bakpoeder

- 1tl. kaneel

optioneel 20gr. walnoten - Siliconen bakvorm ingevet met pamspray/olie

 

Verwarm de oven op 180graden. Mix alle ingrediënten (behalve de walnoten) door elkaar in de mixer. Giet het mengsel in de ingevette siliconenvorm. Maak af met de walnoten en zet je brownie voor 25 a 30mintuten in de oven. Laat hierna hem afkoelen op het aanrecht.

 

Courgette Brownie

 

Benodigdheden:

- 1 courgette

- 2 ei

- 1 eiwit

- 100gr. banaan/appelmoes

- 6 dadels (15min. geweekt in water)

- 100gr. speltmeel

- 25gr. cacaopoeder

- 2tl kaneel

- 2tl bakpoeder

*optioneel zoetstof/stevia of 25gr. rozijnen.

**decoratie: walnoten/geraspte kokos.

 

Oven voorverwarmen op 180graden. Snij de courgette in stukjes en mix deze in je blender. Voeg hierna de ei/eiwit toe, dadels en appelmoes. Mix nog een keer. Meng de droge ingrediënten in een beslag kom door elkaar. Giet hierna het mixmengsel in de mengkom. Roer dit goed door. Voeg daarna nog vulling naar smaak in het beslag (ik deed rozijnen, rood fruit of extra noten kan ook etc) Vet hierna je bakblik/siliconenvorm/bakpapier in. Giet het mengsel in je vorm maak af met walnoten.

 

Voor 40 minuten in de oven (verschilt per oven) laat het 15minuten afkoelen en snij hem aan.

(Je kan hem nog versieren met bv. geraspte kokos)

 

VEGAN Pompoen brownie

 

Als jullie mij al langer volgen, weten jullie wel dat ik super dol ben op chocolade....

en dus ook vooral op brownies.

 

Maar helaas zitten in de meeste brownies bomvol calorieën. Nou in deze variant met pompoen dus niet!


Benodigdheden

- 300gram pompoenpuree

- 70gram speltmeel

- 30gram cacaopoeder

- 15gram kokosbloesemsuiker

- 1tl bakpoeder

- 1el kaneel

- stevia vanille drops.

 

*Niet vegan? voeg eventueel 1ei erbij.


*Hou je van lekker zoet: 1el agavesiroop of extra suiker toevoegen.

 

*pompoen puree: kook een pompoen, met of zonder schil of 20 a 30minuten tot gaar. Mix of stamp nu je pompoen tot puree en bewaar dit voor 4dgn in een afgesloten bakje in je koelkast.

Verwarm je oven voor op 180graden, mix alle ingrediënten door elkaar en vet een browniebakblik of cakevorm in.

 

Giet hierna het browniemengsel erin en zet het voor 30 a 35minuten in de oven.

 

Test met een satéprikker of de binnenkant gaar is.


 nen voor 10minuten in een laagje warm water. Voeg bij de bonen 1ei en 1eiwit, protein poeder, cacao poeder, bakpoeder, honing en de rozijnen met het rozijnenvocht voor 5minuten in de mixer. Meng hierna de gebroken walnoten erdoorheen, vet je siliconencake vorm/bakvorm in met pamspray/olie en schep het mengsel in je vorm. Zet voor 30minuten in de oven en laat hem hierna op het aanrecht afkoelen. Move over Starbucks brownie - dit is nu echt me FAV 'healthy' Brownie op dit moment!

1/10 deel:
85kcal - 6.6gr eiwit - 8.2gr khd -

Commentaren: 0

Zandkoekjes - Steviala

Koekjesmonster.
Zandkoekjes: Makkelijk, lekker en herinnert mij aan koekjes bakken van vroeger.
Ik heb deze koekjes gemaakt met Steviala producten,
Want het recept van 'mamma's zandkoekjes' zijn erg calorierijk.
Door Amandeelmeel en Steviala suiker te gebruiken, verlaag je de koolhydraten en calorieën per koekje.
+ ik vind ze eigenlijk nog lekkerder dan 'mamma's calorierijke zandkoekjes' van vroeger.
Ingrediënten:
- 100gr amandelmeel van Steviala 
- 50gr roomboter of kokosolie
- 35gr Steviala Ery-Bronze (bevat geen KH of calorieën)
- 10drups Steviala Caramel
- 2 el halfvolle melk 
- 1/2 tl bakpoeder
Bakpapier en uitsteekvormpjes
*bloem om het deeg in te rollen
Verwarm de oven voor op 150graden, knip de bakpapier in de juiste vorm voor de oven en zet dit klaar.
Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en smelt de roomboter in een pannetje op het vuur. Giet de roomboter bij de droge ingrediënten en voeg nu 2 el halfvolle melk (amandel/soja kan ook) toe.
Besprenkel je tafelblad met bloem. Maak een grote bol van het beslag en rol dit uit met bv een deegroller. Het beslag is een beetje plakkerig/natterig. Maar je kan er vervolgens leuke vormpjes in prikken en deze neerleggen op het bakpapier.
15minuten in de oven en laat ze nog even rusten en afkoelen op het aanrecht. Als ze lekker afgekoeld zijn, 30 minuten, Tast toe.
*4dgn houdbaar in koektrommel/afgesloten bakje.
Commentaren: 0

Shortbread Heaven - VEGAN

Aangepast recept van The Green Happiness

Benodigdheden voor 12 stukjes:
Bodem:
- 240gr. Kikkererwten blik/uitgelekt
- 60gr. Dadels 15minuten geweekt in lauwwater
- 50gr. Havermeel
- 15 Steviala Vanille drops
- 2el steviala maple syrup.
 
Steviala te koop bij: Steviala  en Afvallen met Bregje
 
Mix alle benodigdheden in je keukenmachine en druk dit aan in een ingevette siliconencake vorm/bakblik met bakpapier, zet in de koelkast.

Caramel laag:
- 75gr. Dadels 15minuten geweekt in lauwwarm water.
Mix de dadels met ongeveer 20ml lauwwarm water in de keukenmachine voor 3minuten tot het eruit ziet als Caramel en haal je cakevorm uit de koelkast en smeer de caramel laag eroverheen. Zet in de vriezer.

Je kan 1uur wachten voor de Chocolade laag maar dit ook gelijk doen.

Chocolade laag:
- 40gr. Pure chocolade
- 1tl chiazaad voor de structuur
(Noten, Rozijnen, Cranberries mag ook).
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron, schep de chiazaad erdoorheen en giet de chocolade over de caramel laag.
Als het bijna hard word snij de cake in 12 stukjes.
Zet hierna het voor 2uur in de vriezer!

Commentaren: 0

Protein Salted Caramel Cups

Benodigdheden voor 4mini cups:

- 40gram (pure) chocolade
- *20gram Zero Syrup Chocolade flavour Bodyenfitshop.nl (of anders 60gram chocolade)
- *4tl high protein spread Salted Caramel van bodyenfitshop.nl (Bebogeen of pindakaas kan ook). - 4 mini siliconen muffin vormpjes (Action)
- *Optioneel chiazaad voor topping.
- Palm/oliespray of olie om vormpjes in te vetten.

Smelt, au bain marie of in de magnetron, de chocolade met de Zero syrup Chocolade, vet de muffin vormpjes in.
Lepel/giet de chocolade in de muffin vormpjes en zorg dat de randjes rondom ook met chocolade belegd zijn.

Zet voor 10minuten de vormpjes in de koelkast, zodat de chocolade hard is geworden.
Haal uit de koelkast en per vormpje, doe 1tl proteinspread (of bebogeen/pindakaas) erin.
Hierna giet of lepel je het laatste chocolade er over heen en zet voor 2uur in koelkast of vriezer.

Haal de cups uit het siliconenmuffinvormpje en serveer!

Commentaren: 0