JUMMMYYYYYYYYYYY
Sinds een paar maanden heb ik samen met een vriendin een keer in de twee weken een EETDATE.
Om en om gaan we iets lekkers (en gezond) voor elkaar maken.
Ik maakte mijn heerlijke gevulde paprika.
En wil mijn recept graag met jullie delen!
Ingrediënten voor 2 personen
Bereidingswijze
Snij 2 paprika´s van de 3 door de helft en maak ze in de binnenkant schoon.
Ik koos voor groen en rood.
Verwarm je oven voor op 200graden.
Zet alvast je gehalveerde paprika´s in de oven als deze aan het voorverwarmen is.
Snij de ui, knoflook, gele paprika, tomaat en courgette in stukjes. (zo klein mogelijk)
Bak de ui, knoflook en gehakt op. Rul je gehakt.
Gebruik kruiden zoals Kurkuma, Paprika poeder, TexMex kruiden (Lidl te koop), peper en oregano.
Voeg hierna de courgette, tomaat en paprika eraan toe.
Haal de paprika´s uit de oven, schep het mengsel in de paprika´s en maak af met plakjes brie of andere kaas naar keuze zoals mozzarella of geraspte kaas. (feta kaas is ook erg lekker)
En na 15minuten, AAN TAFEL!!
Heerlijk als de pompoenen weer in de schappen liggen,
die grote oranje knoeperds of die lange flespompoenen.
Ook trek in een grote kom warme heerlijke soep.
Zo maak je mijn wortel pompoensoep:
Ingrediënten:
– 500 gram wortelen
– 650 gram pompoen (is ongeveer 3/4 flespompoen)
– 2 grote uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 bouillon blokjes
– 1 el tijm, 1tl peper
– heet water
– (kokos)olie om in te bakken
Hoe maak je het?
Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan gewoon wat water toe!
Dit is een heerlijk kommetje soep voor:
- Een druilerige regenachtige dag
- Een snotneusachtige dag
- Een ik heb nog een broccoli/courgette over in de koelkast dag
- Een Avondmaaltijd binnen 20minuten klaar dag
Ingrediënten:
- 1 Broccoli
- 1 Courgette
- 1 Ui
- 3 knoflook tenen
- 2 groenten bouillon blokjes (750ml water)
- Peper, zout, kruiden naar smaak.
- Olijfolie
*optioneel rookvlees/lente ui
*optioneel geraspte kaas/feta kaas
Benodigdheden:
Staafmixer - Pan - Koekenpan - Snijplank
Snij de ui en knoflook, verwarm de (soep)pan op het vuur met scheutje olijfolie.
Bak de ui en knoflook in de pan.
Snij hierna de broccoli in roosjes, steel van broccoli kan je ook in stukjes snijden.
Snij de courgette in stukjes.
Los de 2 bouillonblokjes op in warm water ongeveer 750ml
(wil je een dunnere soep doe dan meer water bij de bouillonblokjes)
Voeg de groente toe aan de soeppan en hierna de bouillon.
Laat dit 15 tot 20minuten op staan.
Hierna mix met je staafmixer tot een heerlijke soep.
Als topping kan je lekker een lente uitje snijden,
rookvlees opbakken of geraspte kaas/feta kaas erover heen kruimelen.
Heerlijke courgette uit de oven.
Je kan ze vullen met wat je wil, zoals: gehakt, tonijn, zalm, kipfilet, geitenkaas, mozzarella, fetakaas.
Bij deze het recept met Tonijn.
* Je kan de tonijn ook vervangen door een ander (vlees/vis)product.
Ingrediënten:
Verwarm de oven voor op 200° C. Kook ondertussen de rijst met weinig zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes en hol uit met een lepel. Snijd het binnenste deel in blokjes.
Bestrooi de courgette met wat water/olie, peper en zout. Zet de Courgette in een ovenschaal alvast in de oven.
Snipper de ui, snij een knoflookteen en snijd de paprika in blokjes. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Verhit de olie van de tonijn in een pan en bak de ui, knoflook, tomatenpuree, blokjes courgette en paprika.
Voeg de tonijn toe en breng op smaak met de paprikapoeder, peper en zout.
Haal de courgettes als je mengsel klaar is weer even uit de oven, vul met het mengsel en verwarm 15 min. in de oven. Serveer de courgettes met de rijst.
Heerlijke - Makkelijke - Vullende ovenschotel
"Mijn favoriete avondeten zoals je op de foto zie eet ik deze maaltijd regelmatig".
Ingrediënten 2 personen:
- 1 grote, of 2 kleine, zoete aardappel
- 1 zoete punt paprika
- 1 grote rode ui
- 1 courgette
- knoflook teen
- 1 el Olijfolie
- Oregano, peper, zout, paprika poeder, Kurkuma
voor de vlees liefhebbers: 300gram kippendijvlees
voor de vegan: blik kikkererwten (goed afgespoeld)
Verwarm je oven op 200graden.
Spoel de zoete aardappel goed af, snij deze in langwerpige frietvormen.
Snij de paprika, courgette, rode ui, knoflook teen in reepjes.
Snij de kippendijen in blokjes of spoel de kikkererwten goed af.
Hussel de groente, vlees/kikkererwten met olijfolie en de kruiden in een ovenschaal.
Zet de ovenschaal voor 45 a 55minuten in de oven.
Hussel twee maal de groente even door bij 20 en 35minuten.
Prik met een vork in de zoete aardappel, als deze goed gaar is kan je aan tafel!
Het is zomer. Je hebt niet veel trek! Wat ga je eten?
Springrolls is de oplossing.
Frisse maaltijd voor een warme zomerse avond.
Gezellig samen met vrienden/vriendinnen de groente snijden,
De springrolls vullen en erna natuurlijk opeten.
Benodigdheden 4personen:
Snij de Paprika, Mango, Spitskool, komkommer en gerookte kip in langwerpige reepjes.
Wel, 1 rijstenvel per keer, binnen 10seconden in een bord met lauwwarm water.
Niet te lang anders word deze te plakkerig.
Vul de rijstenvel met groenten naar keuze en bovenop de gamba's of gerookte kip.
Niet te vol want dan kan je de rijstenvel niet meer oprollen/dichtvouwen.
Rol/vouw de rijstenvel op, je kan ze heel laten of door de helft snijden.
Serveer op een leuk zomers bord.
Doe de sojasaus/chilisaus/pindasaus in een kommetje voor te dippen.
Heerlijk fris zomers recept.
Not so healthy - But so delicious.
Mexcicaanse lasagna van Pascale Aaij
Ingrediënten 4 personen:
- 1 zak tortilla chips naturel
- 1 potje TexMex saus Mild
- 1 zakje TexMex kruiden
- 400gram runder gehakt/vega gehakt
- 400gram gesneden wok groente
- 1 blikje mais
- 100gr. geraspte kaas
- knoflook teen
- olijfolie
- peper, zout, paprika poeder, kurkuma
Verwarm olijfolie in je wokpan en verwarm je oven op 180graden.
Rul de gehakt gaar in een wokpan, voeg het zakje TexMex kruiden erbij.
Voeg de wokgroente erbij, mais, knoflookteen en kruiden.
Smeer een hoge ovenschaal in met olijfolie.
Meng je gehakt groente mengsel door tweeen.
Schep de helft van het gehakt groente mengsel in je ovenschaal.
Schep hierna 4el TexMex saus erboven op en smeer dit uit.
Beleg hierna de tortilla chips over de gehaktgroente mengsel zoals lasagna bladen.
Schep hierna de andere helft van het gehakt groente mengsel in je ovenschaal.
En maak af met de tortilla chips en hierna de geraspte kaas.
Zet de ovenschaal voor nog 10minuten in de oven,
om het kaas te laten smelten. Eetsmakelijk!