Guilty pleasures

Mega Oreo Birthday cake - Recept

Mega? MEGA?

Jaaaaa echt een mega OREO Birthday cake!!

 

Deze taart heb ik voor mijn eigen verjaardag gemaakt 9 november 2018. 

 

En wat een plaatje; "Al zeg ik het zelf" ;)

 

Omdat hij zo goed in de smaak viel,

deel ik het recept graag met jullie. 

 

Zodat jullie deze heerlijke MEGA Oreo taart ook kunnen maken voor een speciale gelegenheid. 

 

Not so healthy, but definitely a guilty pleasure.

 

Dus pak alvast maar pen en papier en schrijf de ingrediënten die je nodig heb over op je boodschappenlijstje. 

Ingrediënten biscuit: 

- Kant en klare biscuit mix (Dr. Oetker of www.deleukstetaartenshop.nl)

* ik heb de biscuit Deluxe mix van www.deleukstetaartenshop.nl

Hier hoef je alleen water en eieren aan toe te voegen.

En deze is super luchtig (plus punt)

- 500gram biscuit mix

- 8 eieren

- 50ml water

- 5 kleurstof kleuren (of cacao voor chocolade biscuit)

- Benodigdheden taartvorm: 20cm van de Xenos of de Wilton vormen. 

- Bakpapier

- Boter: om de taartvorm in te smeren

 

Volg de bereidingswijze op de verpakking:

Als je de cacaoversie wil doe je 25gram minder biscuit mix in de mixer en dus 25 gram cacao. 

 

Als je de vijf kleuren combinatie wil zoals een regenboog:

Mix dan de benodigdheden: Biscuit mix, eieren en water (500gram biscuit mix, 8eieren en 50ml water)

Als dit mooi wit en stevig is heb je het goed opgeklopt.

 

Doe 200gram biscuitmengsel in een kom, meng dit met 1 kleur naar keuze.

Herhaal dit 4 keer. Zo heb je in totaal 5x 200gram biscuitmengsel apart van vijf kleuren. 

 

Vet je taartvorm goed in met boter en gebruik altijd bakpapier met de Xenos taartvormen.

Twee taartvormen kunnen tegelijk in de oven.

Hij is maar voor een klein beetje gevuld maar dit is niet erg want je maakt een vijf lagen taart. 

 

160graden voor 25minuten i.p.v. 34minuten omdat de taartvorm niet geheel gevuld is. 

Ingrediënten (Oreo) Boter crème:

- 500gram roomboter *kamertemperatuur 

- 500gram poedersuiker

- 2x scheutje water

- vanille aroma

- 1 rol Oreo koekjes gemalen

* Extra rol Oreo koekjes gebroken voor de vulling

* Zilveren taartbodem is van de Wibra

 

Haal de roomboter al een paar uur voordat je het wilt gaan gebruiken uit de koelkast. 

Om deze op kamer temperatuur te krijgen. 

 

Mix met (hopelijk heb je een staande mixer) de boter tot een romige massa. 

Voeg hierna langzaam de eerste bus poedersuiker bij en een scheutje water.

Mix dit tot een geheel en voeg hierna de tweede bus poedersuiker en nog een scheutje water bij. 

 

Als dit een mooi geheel is geworden voeg dan vanille aroma erdoorheen. 

doe 1 rol Oreo koekjes in een plastic zakje of in een mini mixer en maal de Oreo koekjes tot kruimels. 

 

Mix de Oreo kruimels door de boter crème.

Taart opmaken:

- Paletmes

- Draai plateau

- Taartbodem

- Boter creme

- Oreo koekjes in stukjes

- Biscuit 

- Taartschraper (AlieExpress, IKEA of Google.nl)

 

 

Zet je taartbodem op je draai plateau (IKEA)

* Taartbodems kun je kopen bij verschillende taartenwinkels maar ik heb toevallig een stapel gekocht bij de Wibra 2 voor 1euro.

 

Omdat je taart weg kan glijden, smeer een klein beetje botercreme op je taartbodem. 

Leg je eerste biscuit op je taartbodem. 

 

Besmeer je biscuit met Oreo botercreme ongeveer halve vinger dik (net hoe dik je het wil hebben maar ik vind te dik te machtig dus doe liever iets dunner)

Voeg erna nog 2 Oreo koekjes eraan toe en breek deze in ongeveer 6stukjes. 

 

Zo ga je dus te werk met elke biscuit laag die je vult met Oreo boter crème.

Als je bij de laatste Biscuit laag bent smeer je de taart af met rond om Oreo boter crème. 

Eerst een dunne laag en zet je je taart even voor 15minuten in de koelkast.

 

Hierna smeer je de taart rond om af met Oreo boter crème. 

Met je taartschraper zorg je ervoor dat alles mooi glad is gestreken. 

(oefening baart kunst, ik was in het begin daar zelf ook heel slecht in)

 

Hierna zet je de taart voor een half uur in de koelkast om te harden. 

Chocolade drip en opmaak:

- 100gram pure chocolade

- 60ml slagroom niet opgeklopt

- 5gram roomboter

- spuitzak voor overige Oreo boter creme

- Oreo koekjes door de helft

- Taarttopper

 

Verwarm 60ml slagroom in een pannetje op het vuur, 

Borrelt dit, roer dan paar keer om. 

Doe 100gram pure chocolade in een hitte bestendige kom in kleine blokjes.

Voeg de goed verwarmde slagroom en het klontje boter bij elkaar.

 

Meng dit goed door elkaar tot een mooie chocolade drip. 

Als er maar geen klontjes in zitten en de drip niet te dik is,

als dat wel zo is: voeg dan nog een beetje verwarmde slagroom toe.

 

Haal je taart uit de koelkast na een halfuur en zet hem op je draai plateau. 

Drip met een lepel de chocolade over de taart rand heen. 

Doe eerst de (lelijke) minder mooiere kant van je taart om te oefenen met je drip skills.

Als je rond om de druppels gemaakt hebt, dan kan je de rest van het chocolade over de taart smeren. 

 

Hierna zet je de taart weer terug in de koelkast zodat de drip kan opstijven. 

 

Maak hierna nog met de Oreo botercreme toefjes en leg hier een half Oreo koekje op. 

Versier naar keuze: dit kan ook met fondant of suiker decoratie. 

Of koop een leuke taarttopper in de winkel of online. 

Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden?

Je kan veel informatie en/of tutorial online vinden. 

 

En anders stuur mij gewoon een berichtje of reageer hieronder!

Commentaren: 1
  • #1

    Els (zondag, 18 november 2018 10:33)

    Hi Pascale,

    Mag ik vragen waarom je kant en klare mixen voor de biscuit gebruikt?

    Groetjes Els


Oreo Fudge - Hemels lekker

Ik wilde altijd al een heerlijke Fudge maken.

En eindelijk een recept gevonden en natuurlijk wat aangepast.

 

En WAUW dit is mega lekker.

Nee, ik heb niet alles opgegeten.

 

Ik ben namelijk 9 november jarig,

En als je je jarig bent, betekent dat je ook moet trakteren.

 

Dus ik heb mijn collega's verwend met deze heerlijke OREO fudge.

 

 

INGREDIËNTEN:

 

  • 1 blikje gecondenseerde melk, 400gram

  • 400gram chocolade: 200gram wit, 200gram melk
  • 1 rol Oreo koekjes
  • 20gram Roomboter

 

Extra nodig:

 

  • Vierkant bakblik van 20 x 20

  • Bakspray (dr. Oetker) voor het invetten van de vorm
  • Bakpapier voor het bekleden van de vorm
  • Een kom
  • Een (steel) pan
  • Spatel

* optioneel: Food colouring

 

BEREIDINGSWIJZE:

 

  1. Vet de bakvorm in en bekleed de vorm met bakpapier (Belangrijk is dat dat het bakpapier aan beide kanten boven de bakvorm uitkomt hierdoor krijg je de fudge straks makkelijk uit de vorm).
  2. Breek een rol Oreo koekjes in vieren.
  3. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom.
  4. Verwarm 10gram roomboter, melk chocolade samen met de helft van het gecondenseerde melk au bain-marie in de (steel)pan, meng het geheel met een spatel regelmatig door elkaar tot de chocolade volledig gesmolten is.
  5. Haal de kom van de warmtebron af en meng met een spatel 1/2 van de in stukjes gebroken Oreo koekjes door het chocolademengsel heen.
  6. Verdeel het mengsel over de voorbereide bakvorm, gebruik hiervoor evt. een spatel.
  7. Zet de bakvorm in de koelkast.
  8. Maak de (steel) pan schoon, doe stap 4 en 5 opnieuw maar dan met de witte chocolade en bewaar een paar Oreo kruimels en een lepel witte fudge.
  9. * optioneel: Doe een druppel food colouring op de lepel witte fudge en meng dit met een sateprikker door elkaar. (ik deed de kleur roze)
  10. Verdeel de witte fudge mengsel over de melk chocolade fudge.
  11. Hierna meng je met de saté prikker de roze fudge door de witte fudge voor een kleureffect
  12. Verdeel als laatste de rest van de Oreo koekjes over de bovenkant en druk ze iets in het mengsel
  13. Zet de bakvorm voor minimaal 2 – 3 uur in de koelkast
  14. Haal met behulp van het bakpapier de fudge uit de bakvorm
  15. Gebruik een warm scherp mes om de fudge in stukjes te snijden
  16. Je kunt de fudge op kamertemperatuur in een luchtdichte trommel 7 dagen bewaren.

Maar wie bewaard dit hemelse lekkernij nou 7dagen.

Veel bakplezier!

 

Commentaren: 0

Pepernoten cheesecake

Easy like 1 / 2 / 3

Heb je geen oven, of heb je niet zoveel tijd..

 

Maar wel trek in een cheesecake!!

 

Maak dan deze Pepernoten cheesecake uit de magnetron.

 

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 75gram pepernoten
  • 10gram sweetbee van steviala of Honing
  • 80gram Goldessa Cream cheese (Lidl)
  • 10 sweetdrops van steviala of een ander zoetmiddel
  • paar pepernoten voor de topping

Ook nodig is

  • 4 siliconen muffin vormpjes
  • mixer voor pepernoten te vermalen
  • magnetron

Bereidingswijze

 

Vet de siliconenvormpjes in.

Mix de pepernoten tot kruimels in de mixer, meng hierna in een kommetje de verkruimelde pepernoten en de sweetbee of Honing doorelkaar. Maak hiervan een bodempje in je muffinvorm. (je kan ook kiezen voor roomboter smelten, maar dan is je cheesecake calorierijker)

 

Meng in een andere kom de creamcheese met de sweetdrops en verdeel dit over de bodem.

 

Zet nu de cheesecake muffin vormpjes voor 50seconden in de magnetron op 800 a 900watt. 

Laat de cheesecake volledig koud worden in de koelkast. 

 

Na ongeveer 2uurtjes kan je hem uit je vormpje halen.

Maak af met pepernoten als je hem uit ga serveren 

(anders worden de pepernoten sompig/zacht)

 

Eet smakelijk!

(recept aangepast van Zonderfratsen)

Commentaren: 0

Bokkenpoot taart

Voor mijn 25ste verjaardag maakte ik deze heerlijke Bokkenpoottaart.

Wauw wat kreeg ik enthousiaste reacties van visite over deze taart.

Hij viel bij iedereen in de smaak, dus ik dacht: 'Ik deel dit lekkere recept op mijn website'.

 

Een werkelijk overheerlijke taart, waarvoor je geen oven nodig hebt, hij kan gewoon in de koelkast.

 

Ingrediënten:

  • 1 pak bastognekoeken à 20 stuks
  • 100 gram roomboter
  • 1 pakje Dr. Oetker Kloppudding vanille
  • 500 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 3 zakjes Klop-fix
  • 2 pakken bokkenpootjes
  • Advocaat

Bereidingswijze:

Bekleed een springvorm van 26 centimeter met bakpapier, zodat de taart straks makkelijk uit de vorm komt. Bekleed de bodem en knip stroken bakpapier voor de randen. 

 

Maak vervolgens de bodem. Verkruimel alle bastognekoeken met een hakmolen (of met een deegroller en wat geduld). Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje op het vuur en meng dit met de koekkruimels tot het lijkt op nat zand. Vul de springvorm met het mengsel en duw het plat met een lepel tot de bodem overal even dik is en er geen kruimels meer losliggen. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem stevig kan worden.


Halveer de bokkenpootjes in de lengte (op de plek waar ze met botercrème vastgeplakt zitten). Het is niet erg als er een paar breken, deze komen straks goed van pas.

 

Doe in je keukenmixer of beslagkom de melk, slagroom, zakjes Klop-Fix, en de Kloppudding. Klop dit mengsel tot het dik en crèmig is, en je het kan uitsmeren. Spatel er 6-10 eetlepels advocaat doorheen met een houten lepel, of sla deze stap over als je het er niet in wilt hebben.


Smeer ongeveer een derde van de crème over de koekjesbodem die inmiddels stevig is geworden. Stapel daarboven op minder dan de helft van de gehalveerde bokkenpootjes, en smeer er weer een derde van de crème overheen. Daarbovenop mag weer een laag bokkenpootjes, en als laatste smeer je er nog een laag crème op. Let er op dat de crème gelijkmatig verdeeld is en dat er geen gaten ontstaan. Mocht je gebroken bokkenpootjes hebben, dan kan je met die stukjes mooi gaten opvullen.


Als het goed is heb je nu nog enkele halve bokkenpootjes over. Die snij je in kleine stukjes en verstrooi je over de bovenste laag crème. Je taart is dan klaar,  hij moet alleen nog enkele uren (ik hield een nacht aan) opstijven in de koelkast.

 

Dit is een heerlijke verjaardagstaart (of gewoon zomaar taart mag ook).

 

Tips:

  • Gebruik je geen alcohol, laat dan de advocaat gewoon weg. Zonder de advocaat is de taart ook erg lekker. De taart zal dan een tint minder geel worden.
  • Ik blijf een Nederlander, dus wat goedkoper kàn, haal ik goedkoper, mits ik niet inlever op kwaliteit. De bastognekoeken heb ik gewoon van het eigen merk van de Jumbo genomen, onder de noemer ‘knapperkoeken’.
Commentaren: 0

'Healthy' Kwarktaarten

Kwark kwark kwark kwark - Kwarktaart.

Easy, Delicious, Skinny, Hand- and Homemade.

 

Ook lekker met een toef slagroom ernaast.

Lees snel verder voor verschillende kwarktaart recepten en vingerslikkende foto's. #kwijl

Lesssugar frambozen aardbeien Skyrtaart. Foto 1
Eiwitrijk!

Ingrediënten Bodem:
- 60gram havermeel
- 10gram cacaopoeder
- 20gram kokosolie/roomboter
Bakpapier, Springvorm (ik had een kleine van de Xenos; 15/20cm ongeveer)
*optioneel; 10gram chocolade proteinpoeder

Verwarm de kokosolie in een pannetje of magnetron. Roer hierna de droge ingrediënten door de kokosolie. Leg je bakpapier in je springvorm en druk het mengsel aan. Laat dit verharden in de koelkast of in de oven 10minuten 160graden.

Ingrediënten Bovenkant:
- 450gram Skyr (naturel of smaakje)
- 6gelatine blaadjes
- 250gram frambozen (vriezerfruit)
- 100ml water
Losse aardbeien of frambozen

Verwarm de frambozen in een pannetje, wel de gelatine (zoals op de verpakking) eerst in koud water voor 5 minuten, knijp uit en voeg alle gelatine blaadjes bij de frambozen, giet hier nog 100ml water bij. Roer goed om, en als de gelatine goed is opgelost roer dan de Skyr *yoghurt/kwark erdoorheen.
Als je alles goed heb doorgeroerd schep het mengsel in je springvorm. Laat je taart 3uur opstijven in de koelkast; maak af met aardbeien of frambozen. Eetsmakelijk!

Voedingswaarde per 1/6 taartpunt: 160kcal: Khd 11.7gr - Waarvan voedingsvezels 2.3gr - Waarvan suikers 6.0gr - Eiwit: 16.4gr - Totaal vetten: 4.2gr
-
Kersenkwarktaart voor een kleine springvorm. Foto 2 - Foto 5
Ingrediënten:
- 450gram Optimel griekse yoghurt Kers
- 250gram Franse kwark
- 6gelatine blaadjes
- rood fruit naar keuze voor de topping.

Ingrediënten Bodem:
- 1 rijpe banaan (80gram)
- 20gram kokosmeel
- 2plakjes roggebrood
- 1el cacaopoeder
Kleine springvorm Xenos (15cm), bakpapier, mengkom, mixer, steelpan.

Knip het bakpapier in de maat van je springvorm. Mix alle benodigdheden van de bodem in je mixer/blender, en druk het op de bodem en zet in de koelkast.

Wel de 4 gelatine blaadjes in koud water, verwarm hierna een 2el yoghurt/kwark en de getaline blaadjes in een steelpan als dit goed gesmolten is voeg de rest van yoghurt/kwark toe en roer goed om.

Giet hierna het yoghurt/kwark mengsel in de spring vorm en zet voor 4uurtjes in de koelkast. Maak als je hem ga uitserveren af met fruit naar keuze (ik had een handje roodvriezerfruit)

Dit taartje bevat: 737kcal - 85gr eiwit - 76gr koolhydraten - 13gr vezels - 5gr vet.
-
Vezelrijke kwarktaart. Foto 3
Ingrediënten Bodem:
- 200gram roggebrood
- 100gram dadels
- 30gram kokosolie/roomboter
- Bakpapier en een Springvorm (ik had een grote van de Xenos; 30cm ongeveer)

Verwarm de kokosolie in een pannetje of magnetron. Mix de roggebrood en dadels(eerst weken in warm water) in je mixer. Roer hierna het roggebrood/dadelmengsel door de kokosolie. Leg je bakpapier in je springvorm en druk het mengsel aan. Laat dit verharden in de koelkast.

Ingrediënten Bovenkant:
- 900gram Franse magere kwark kers/Griekse yoghurt
- 10gelatine blaadjes
- 250gram vriezer fruit
- 20ml water
Los fruit voor decoratie

Verwarm 250gram vriezerfruit (ik had rodefruitmix van AH) in een pannetje, wel de gelatine (zoals op de verpakking) eerst in koud water voor 5 minuten, knijp uit en voeg alle gelatine blaadjes bij het fruit, giet hier nog 20ml water bij.
Roer goed om, en als de gelatine goed is opgelost roer dan de het kwark/yoghurt erdoorheen. Als je alles goed heb doorgeroerd schep het mengsel in je springvorm. Laat je taart 3uur opstijven in de koelkast; maak af met fruit naar keuze - Eetsmakelijk!
-
Eiwitrijke perzik mango kwarktaart. Foto 4
Ingrediënten Bodem:
- 50gram havermout
- 2tl cacao
- 20gram kokosolie/roomboter
Bakpapier en een Springvorm (ik had een kleine van de Xenos; 15cm ongeveer)

Verwarm de kokosolie in een pannetje of magnetron. Roer hierna de havermout en cacao door de kokosolie. Leg je bakpapier in je springvorm en druk het mengsel aan. Laat dit verharden in de koelkast (of in de oven 10minuten 160graden).

Ingrediënten Bovenkant:
- 600gram Franse magere kwark (huismerk Lidl/Jumbo)
- 5gelatine blaadjes
- 60gram proteinpoeder smaak Perzik/mango (als je een andere smaak doe, heb je ook een andere kwarktaartsmaak + je kan ook kiezen voor bevroren fruit zoals mijn FramboosSkyrtaart)
- 100ml water
Fruit voor decoratie/cacao/muesli

Verwarm 200gr kwark in een pannetje, wel de gelatine (zoals op de verpakking) eerst in koud water voor 5 minuten, knijp uit en voeg alle gelatine blaadjes bij de kwark, giet hier nog 100ml water bij. Roer goed om, en als de gelatine goed is opgelost roer dan de de rest van het kwark erdoorheen plus 60gram protein poeder smaak perzik/mango.
Als je alles goed heb doorgeroerd schep het mengsel in je springvorm. Laat je taart 3uur opstijven in de koelkast; maak af met fruit naar keuze of zoals ik cacao en musclemuesli van Bodyenfitshop.nl - Eetsmakelijk!

Voedingswaarde per 1/6 taartpunt: 163kcal: Khd 12gr - Waarvan voedingsvezels 2.1gr - Waarvan suikers 4.1gr - Eiwit: 19.5gr - Totaal vetten: 5.4gr
-

Eiwitrijke aardbeienkwarktaart. Foto 6
Zonder proteïne poeder.

 

Ingrediënten Bodem:
- 65gram havermeel
- 10gram cacao
- 20gram kokosolie/roomboter
- Bakpapier en een Springvorm (ik had een kleine van de Xenos; 15cm ongeveer)

 

Verwarm de kokosolie in een pannetje of magnetron. Roer hierna de havermout en cacao door de kokosolie. Leg je bakpapier in je springvorm en druk het mengsel aan. Laat dit verharden in de koelkast.

 

Ingrediënten Bovenkant:
- 600gram Franse magere kwark (huismerk Lidl/Jumbo) of aardbeien smaak.
- 5gelatine blaadjes
- 250gram vriezer fruit (aarbeien/roodfruit)
- 100ml water
Los fruit voor decoratie/cacao/muesli

 

Verwarm 250gram vriezerfruit (ik had aardbeien) in een pannetje, wel de gelatine (zoals op de verpakking) eerst in koud water voor 5 minuten, knijp uit en voeg alle gelatine blaadjes bij het fruit, giet hier nog 100ml water bij. Roer goed om, en als de gelatine goed is opgelost roer dan de het kwark erdoorheen.

 

Als je alles goed heb doorgeroerd schep het mengsel in je springvorm.

Laat je taart 3uur opstijven in de koelkast; maak af met fruit naar keuze of cacao en sportmuesli van Bodyenfitshop.nl - Eetsmakelijk!

Commentaren: 0

Oreo '6000kcal' taart

Heb jij wat te vieren, iets goed te maken met je BFF, wil jij je vrienden vetmesten of 'gewoon zomaar' zin om iets lekkers te bakken.

 

+ Ben jij dol op Oreo koekjes?

+ Ben jij dol op taart?

 

Maak dan deze Oreo taart.

 

 

 

Ingrediënten:

- ongeveer 300gram Oreo koekjes (2,5 rol)

- 200gr Mon chou

- 250ml slagroom

- 100gr witte chocolade

- 50 gram boter/margarine

 

Benodigdheden:
- Mixer of keukenmachine
- Springvorm (20cm) 
- bakpapier voor de bodem van je springvorm
- Vijzel of deegrollen/theedoek
Weeg 100gram Oreo koekjes af, snij dit fijn en verkruimel dit met een vijzel (geen vijzel? Gebruik je mixer of een theedoek met een deegrollen) tot een gladde massa (voor de bodem).
Weeg 100gram Oreo koekjes af (Ja ik kom in herhaling, maar trust me, dit hoort volgens mijn recept), hak dit in kleine stukjes (voor de vulling).
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Zorg ervoor dat je boter niet aanbrand. Haal de pan van het vuur als de boter goed gesmolten is en voeg de gemalen oreo koekjes voor de bodem toe aan de boter. Schep met een lepel de koekjes goed door de boter.

Bekleed de springvorm met het bakpapier, zowel de onderkant als de zijkanten. Schep de koekjes met boter voor de bodem erin en druk dit met de achterkant van een lepel stevig aan.

 

Smelt de witte chocolade au bain marie of in de magnetron tot een gladde massa.

 

Meng de slagroom met de mon chou goed door elkaar met een keukenmachine. Zorg dat het luchtig en stijf is. Spatel de stijfgeklopte slagroom in een mengkom. Voeg de witte chocolade en de stukjes oreo koekjes hieraan toe. Meng alles heel goed door elkaar met een lepel.

 

Bestrijk de bodem van de cheesecake nu met het cheesecake mengsel. Hak de overgebleven 100 gram oreo koekjes nu in kleinere stukken, en verdeel deze over de bovenkant van de cheesecake. De taart gaat nu voor ongeveer 4 uur in de koelkast, zodat deze goed kan opstijven.

 

Na 4uur - yes yes yes yes yes eindelijk! Mag jij hem proeven en kan je gelijk door naar de sportschool.
Geniet en deel jou creatie op social media (vergeet mij dan niet te taggen #vindikleuk).
niet gesponsord, wel lekker
Commentaren: 0

Carrotcake

Not so healthy Carrotcake.
Laat die billen maar groeien TAART!
Ingrediënten:
Cake:
- 400gr. Wortelen
- 75gr. Walnoten
- 300gr. Tarwe Bloem (spelt)
- 200gr. Bruine basterd suiker (kokosbloessumsuiker)
- 180ml. Zonnenbloemolie
- 4 eieren
- zakje bakpoeder
- 3tl kaneel en snufje zout.
Glazuur:
- 120gr. Zachte boter
- 150gr. Poedersuiker
- 150gr. Roomkaas
- 3druppels vanille-extract en een paar walnoten.
Bakpapier, springvorm, bloem en boter.

Rasp de wortelen, hak/fijsel de walnoten, klop de eieren los in een kom, voeg hierna de suiker toe en roer dit tot een romige massa.
Schenk de olie toe, en roer erna de wortelrasp en walnoten erdoor.
Zeef alle droge ingrediënten door het beslag.
Verwarm de oven op 180graden.
Leg een vel bakpapier in je springvorm en vet hierna je springvorm in en bestuif ligt met de bloem.
Schep het mengsel in je springvorm en zet het voor 55/60minuten in de oven.
Hierna laat je taart rusten op het aanrecht.
Na een half uur zet de taart in de koelkast.
Wil je de taart uitserveren, maak dan de glazuur.
Mix de poedersuiker, boter, roomkaas en vanille-extract door elkaar en maak je taart af met het glazuur en walnoten.

 

Commentaren: 0

Witte chocolade pepernoten cheesecake

Dat is zeker een mond vol - deze witte chocolade pepernoten cheesecake. Maar hij is elke Calorie zeker waard!
Erggg lekker voor Sinterklaas avond. Of kan jij niet zo lang wachten? Gelukkig zijn de pepernoten/speculaas het hele jaar door te koop in de supermarkt.

Ingrediënten:
- 300 gr brokspeculaas
- 125 gr boter
- 300 gr witte chocolade
- 125 ml slagroom
- 600 gr roomkaas
- 100 gr suiker
- 3 eieren
- 75 gr kruidnoten.

Verwarm de oven tot 180°C. Verkruimel de brokspeculaas in de keukenmachine. Smelt de boter in een kommetje in de magnetron. Voeg de boter toe aan de koekkruimel. Roer goed door.
 
Bekleed de taartbodem met bakpapier en vet de randen in. Leg de koekkruimel op de bodem en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Bak de bodem 15 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 130°C.

Smelt intussen de witte chocolade samen met de slagroom au bain-marie. Roer af en toe door.
Meng met de mixer de roomkaas en de suiker tot een gladde massa. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Mix nu de gesmolten witte chocolade door de roomkaas. Voeg de kruidnootjes toe en roer deze met een spatel door de massa.

Giet het mengsel op de taartbodem. Laat de taart een paar keer zachtjes vallen om het lucht er uit te kloppen. Zorg dat de kruidnootjes goed verdeeld zijn.

Bak de taart ongeveer 1 uur in de oven op 130°C. Het midden van de taart mag nog een beetje zacht zijn.

Laat de cheesecake iets afkoelen en minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

 

Commentaren: 0