Mega? MEGA?
Jaaaaa echt een mega OREO Birthday cake!!
Deze taart heb ik voor mijn eigen verjaardag gemaakt 9 november 2018.
En wat een plaatje; "Al zeg ik het zelf" ;)
Omdat hij zo goed in de smaak viel,
deel ik het recept graag met jullie.
Zodat jullie deze heerlijke MEGA Oreo taart ook kunnen maken voor een speciale gelegenheid.
Not so healthy, but definitely a guilty pleasure.
Dus pak alvast maar pen en papier en schrijf de ingrediënten die je nodig heb over op je boodschappenlijstje.
Ingrediënten biscuit:
- Kant en klare biscuit mix (Dr. Oetker of www.deleukstetaartenshop.nl)
* ik heb de biscuit Deluxe mix van www.deleukstetaartenshop.nl
Hier hoef je alleen water en eieren aan toe te voegen.
En deze is super luchtig (plus punt)
- 500gram biscuit mix
- 8 eieren
- 50ml water
- 5 kleurstof kleuren (of cacao voor chocolade biscuit)
- Benodigdheden taartvorm: 20cm van de Xenos of de Wilton vormen.
- Bakpapier
- Boter: om de taartvorm in te smeren
Volg de bereidingswijze op de verpakking:
Als je de cacaoversie wil doe je 25gram minder biscuit mix in de mixer en dus 25 gram cacao.
Als je de vijf kleuren combinatie wil zoals een regenboog:
Mix dan de benodigdheden: Biscuit mix, eieren en water (500gram biscuit mix, 8eieren en 50ml water)
Als dit mooi wit en stevig is heb je het goed opgeklopt.
Doe 200gram biscuitmengsel in een kom, meng dit met 1 kleur naar keuze.
Herhaal dit 4 keer. Zo heb je in totaal 5x 200gram biscuitmengsel apart van vijf kleuren.
Vet je taartvorm goed in met boter en gebruik altijd bakpapier met de Xenos taartvormen.
Twee taartvormen kunnen tegelijk in de oven.
Hij is maar voor een klein beetje gevuld maar dit is niet erg want je maakt een vijf lagen taart.
160graden voor 25minuten i.p.v. 34minuten omdat de taartvorm niet geheel gevuld is.
Ingrediënten (Oreo) Boter crème:
- 500gram roomboter *kamertemperatuur
- 500gram poedersuiker
- 2x scheutje water
- vanille aroma
- 1 rol Oreo koekjes gemalen
* Extra rol Oreo koekjes gebroken voor de vulling
* Zilveren taartbodem is van de Wibra
Haal de roomboter al een paar uur voordat je het wilt gaan gebruiken uit de koelkast.
Om deze op kamer temperatuur te krijgen.
Mix met (hopelijk heb je een staande mixer) de boter tot een romige massa.
Voeg hierna langzaam de eerste bus poedersuiker bij en een scheutje water.
Mix dit tot een geheel en voeg hierna de tweede bus poedersuiker en nog een scheutje water bij.
Als dit een mooi geheel is geworden voeg dan vanille aroma erdoorheen.
doe 1 rol Oreo koekjes in een plastic zakje of in een mini mixer en maal de Oreo koekjes tot kruimels.
Mix de Oreo kruimels door de boter crème.
Taart opmaken:
- Paletmes
- Draai plateau
- Taartbodem
- Boter creme
- Oreo koekjes in stukjes
- Biscuit
- Taartschraper (AlieExpress, IKEA of Google.nl)
Zet je taartbodem op je draai plateau (IKEA)
* Taartbodems kun je kopen bij verschillende taartenwinkels maar ik heb toevallig een stapel gekocht bij de Wibra 2 voor 1euro.
Omdat je taart weg kan glijden, smeer een klein beetje botercreme op je taartbodem.
Leg je eerste biscuit op je taartbodem.
Besmeer je biscuit met Oreo botercreme ongeveer halve vinger dik (net hoe dik je het wil hebben maar ik vind te dik te machtig dus doe liever iets dunner)
Voeg erna nog 2 Oreo koekjes eraan toe en breek deze in ongeveer 6stukjes.
Zo ga je dus te werk met elke biscuit laag die je vult met Oreo boter crème.
Als je bij de laatste Biscuit laag bent smeer je de taart af met rond om Oreo boter crème.
Eerst een dunne laag en zet je je taart even voor 15minuten in de koelkast.
Hierna smeer je de taart rond om af met Oreo boter crème.
Met je taartschraper zorg je ervoor dat alles mooi glad is gestreken.
(oefening baart kunst, ik was in het begin daar zelf ook heel slecht in)
Hierna zet je de taart voor een half uur in de koelkast om te harden.
Chocolade drip en opmaak:
- 100gram pure chocolade
- 60ml slagroom niet opgeklopt
- 5gram roomboter
- spuitzak voor overige Oreo boter creme
- Oreo koekjes door de helft
- Taarttopper
Verwarm 60ml slagroom in een pannetje op het vuur,
Borrelt dit, roer dan paar keer om.
Doe 100gram pure chocolade in een hitte bestendige kom in kleine blokjes.
Voeg de goed verwarmde slagroom en het klontje boter bij elkaar.
Meng dit goed door elkaar tot een mooie chocolade drip.
Als er maar geen klontjes in zitten en de drip niet te dik is,
als dat wel zo is: voeg dan nog een beetje verwarmde slagroom toe.
Haal je taart uit de koelkast na een halfuur en zet hem op je draai plateau.
Drip met een lepel de chocolade over de taart rand heen.
Doe eerst de (lelijke) minder mooiere kant van je taart om te oefenen met je drip skills.
Als je rond om de druppels gemaakt hebt, dan kan je de rest van het chocolade over de taart smeren.
Hierna zet je de taart weer terug in de koelkast zodat de drip kan opstijven.
Maak hierna nog met de Oreo botercreme toefjes en leg hier een half Oreo koekje op.
Versier naar keuze: dit kan ook met fondant of suiker decoratie.
Of koop een leuke taarttopper in de winkel of online.
Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden?
Je kan veel informatie en/of tutorial online vinden.
En anders stuur mij gewoon een berichtje of reageer hieronder!
Ik wilde altijd al een heerlijke Fudge maken.
En eindelijk een recept gevonden en natuurlijk wat aangepast.
En WAUW dit is mega lekker.
Nee, ik heb niet alles opgegeten.
Ik ben namelijk 9 november jarig,
En als je je jarig bent, betekent dat je ook moet trakteren.
Dus ik heb mijn collega's verwend met deze heerlijke OREO fudge.
INGREDIËNTEN:
1 blikje gecondenseerde melk, 400gram
Extra nodig:
Vierkant bakblik van 20 x 20
* optioneel: Food colouring
BEREIDINGSWIJZE:
Maar wie bewaard dit hemelse lekkernij nou 7dagen.
Veel bakplezier!
Easy like 1 / 2 / 3
Heb je geen oven, of heb je niet zoveel tijd..
Maar wel trek in een cheesecake!!
Maak dan deze Pepernoten cheesecake uit de magnetron.
Ingrediënten voor 4 stuks
Ook nodig is
Bereidingswijze
Vet de siliconenvormpjes in.
Mix de pepernoten tot kruimels in de mixer, meng hierna in een kommetje de verkruimelde pepernoten en de sweetbee of Honing doorelkaar. Maak hiervan een bodempje in je muffinvorm. (je kan ook kiezen voor roomboter smelten, maar dan is je cheesecake calorierijker)
Meng in een andere kom de creamcheese met de sweetdrops en verdeel dit over de bodem.
Zet nu de cheesecake muffin vormpjes voor 50seconden in de magnetron op 800 a 900watt.
Laat de cheesecake volledig koud worden in de koelkast.
Na ongeveer 2uurtjes kan je hem uit je vormpje halen.
Maak af met pepernoten als je hem uit ga serveren
(anders worden de pepernoten sompig/zacht)
Eet smakelijk!
(recept aangepast van Zonderfratsen)
Voor mijn 25ste verjaardag maakte ik deze heerlijke Bokkenpoottaart.
Wauw wat kreeg ik enthousiaste reacties van visite over deze taart.
Hij viel bij iedereen in de smaak, dus ik dacht: 'Ik deel dit lekkere recept op mijn website'.
Een werkelijk overheerlijke taart, waarvoor je geen oven nodig hebt, hij kan gewoon in de koelkast.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Bekleed een springvorm van 26 centimeter met bakpapier, zodat de taart straks makkelijk uit de vorm komt. Bekleed de bodem en knip stroken bakpapier voor de randen.
Maak vervolgens de bodem. Verkruimel alle bastognekoeken met een hakmolen (of met een deegroller en wat geduld). Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje op het vuur en meng dit met de koekkruimels tot het lijkt op nat zand. Vul de springvorm met het mengsel en duw het plat met een lepel tot de bodem overal even dik is en er geen kruimels meer losliggen. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem stevig kan worden.
Halveer de bokkenpootjes in de lengte (op de plek waar ze met botercrème vastgeplakt zitten). Het is niet erg als er een paar breken, deze komen straks goed van pas.
Doe in je keukenmixer of beslagkom de melk, slagroom, zakjes Klop-Fix, en de Kloppudding. Klop dit mengsel tot het dik en crèmig is, en je het kan uitsmeren. Spatel er 6-10 eetlepels advocaat doorheen met een houten lepel, of sla deze stap over als je het er niet in wilt hebben.
Smeer ongeveer een derde van de crème over de koekjesbodem die inmiddels stevig is geworden. Stapel daarboven op minder dan de helft van de gehalveerde bokkenpootjes, en smeer er weer een derde
van de crème overheen. Daarbovenop mag weer een laag bokkenpootjes, en als laatste smeer je er nog een laag crème op. Let er op dat de crème gelijkmatig verdeeld is en dat er geen gaten ontstaan.
Mocht je gebroken bokkenpootjes hebben, dan kan je met die stukjes mooi gaten opvullen.
Als het goed is heb je nu nog enkele halve bokkenpootjes over. Die snij je in kleine stukjes en verstrooi je over de bovenste laag crème. Je taart is dan klaar, hij moet alleen nog
enkele uren (ik hield een nacht aan) opstijven in de koelkast.
Dit is een heerlijke verjaardagstaart (of gewoon zomaar taart mag ook).
Tips:
Kwark kwark kwark kwark - Kwarktaart.
Easy, Delicious, Skinny, Hand- and Homemade.
Ook lekker met een toef slagroom ernaast.
Lees snel verder voor verschillende kwarktaart recepten en vingerslikkende foto's. #kwijl
Eiwitrijke aardbeienkwarktaart. Foto 6
Zonder proteïne poeder.
Ingrediënten Bodem:
- 65gram havermeel
- 10gram cacao
- 20gram kokosolie/roomboter
- Bakpapier en een Springvorm (ik had een kleine van de Xenos; 15cm ongeveer)
Verwarm de kokosolie in een pannetje of magnetron. Roer hierna de havermout en cacao door de kokosolie. Leg je bakpapier in je springvorm en druk het mengsel aan. Laat dit verharden in de koelkast.
Ingrediënten Bovenkant:
- 600gram Franse magere kwark (huismerk Lidl/Jumbo) of aardbeien smaak.
- 5gelatine blaadjes
- 250gram vriezer fruit (aarbeien/roodfruit)
- 100ml water
Los fruit voor decoratie/cacao/muesli
Verwarm 250gram vriezerfruit (ik had aardbeien) in een pannetje, wel de gelatine (zoals op de verpakking) eerst in koud water voor 5 minuten, knijp uit en voeg alle gelatine blaadjes bij het fruit, giet hier nog 100ml water bij. Roer goed om, en als de gelatine goed is opgelost roer dan de het kwark erdoorheen.
Als je alles goed heb doorgeroerd schep het mengsel in je springvorm.
Laat je taart 3uur opstijven in de koelkast; maak af met fruit naar keuze of cacao en sportmuesli van Bodyenfitshop.nl - Eetsmakelijk!
Heb jij wat te vieren, iets goed te maken met je BFF, wil jij je vrienden vetmesten of 'gewoon zomaar' zin om iets lekkers te bakken.
+ Ben jij dol op Oreo koekjes?
+ Ben jij dol op taart?
Maak dan deze Oreo taart.
Ingrediënten:
- ongeveer 300gram Oreo koekjes (2,5 rol)
- 200gr Mon chou
- 250ml slagroom
- 100gr witte chocolade
- 50 gram boter/margarine
Bekleed de springvorm met het bakpapier, zowel de onderkant als de zijkanten. Schep de koekjes met boter voor de bodem erin en druk dit met de achterkant van een lepel stevig aan.
Smelt de witte chocolade au bain marie of in de magnetron tot een gladde massa.
Meng de slagroom met de mon chou goed door elkaar met een keukenmachine. Zorg dat het luchtig en stijf is. Spatel de stijfgeklopte slagroom in een mengkom. Voeg de witte chocolade en de stukjes oreo koekjes hieraan toe. Meng alles heel goed door elkaar met een lepel.
Bestrijk de bodem van de cheesecake nu met het cheesecake mengsel. Hak de overgebleven 100 gram oreo koekjes nu in kleinere stukken, en verdeel deze over de bovenkant van de cheesecake. De taart gaat nu voor ongeveer 4 uur in de koelkast, zodat deze goed kan opstijven.
Els (zondag, 18 november 2018 10:33)
Hi Pascale,
Mag ik vragen waarom je kant en klare mixen voor de biscuit gebruikt?
Groetjes Els